Yogastijlen

VOLWASSENEN

VAN RUSTIG NAAR PITTIG

Tijdens de lessen mindfulness meditatie duiken we dieper in onszelf. We leren onszelf beter kennen en observeren onze gedachten, waardoor we steeds meer bewuster kunnen keuzes maken. De meditaties worden aangevuld met wat theorie over mindfulness, yogafilosofie of de wetenschap achter meditatie. We werken met verschillende focussen en leren technieken, die we dan op en naast onze yogamat kunnen aanwenden. Er zijn zowel zittende als liggende oefeningen. Cognitieve en emotionele vaardigheden worden versterkt en de verbinding met onszelf herstelt. Zowel voor beginners als gevorderden. 1x/maand op zaterdag om 11u. Geen inschrijving nodig. Data check hier.

 

Bhakti Yoga

Is er meer aan de hand dan onze dagdagelijkse beslommeringen die we als mens elke dag tegenkomen? Is er iets dat verder gaat dan wat we zien, proeven, voelen , aanraken en horen? Een grotere Liefde dan in onze dagelijkse drama’s?

Ontdek mee de rijke beoefening van Bhakti yoga, duik in een oceaan van genade en dankbaarheid en voel in een concept dat bekend staat als Isvarapranidhana (overgave). We zullen een dialoog openenen over wat ‘toewijding’ en ‘overgave’ is en hoe het een krachtige gids kan worden in onze praktijk en ons dagelijks leven.

Deze les zal bestaan uit groepsdiscussie, verhalen vertellen, stem en ademhalingsoefeningen, hartopeners, zingen en chanten terwijl we naar binnen gaan. Bij het chanten reciteren we mooie Sanskriete klanken, een vorm van yoga voor en door de groep vergezeld van het geluid van muziek. Het creëert een meditatieve gemoedstoestand. Dit gebeurt in de vorm van een heilige uitspraak, een klinkend geluid, een letterwoord of foneem. Woorden die reeds duizenden jaren oud zijn en worden ervaren als zeer rustgevend, vreugdevol met psychologische en helende krachten. Magie, overgave, liefde en dankbaarheid om een veranderde staat van bewustzijn in te leiden. Het is een geweldige manier om emoties te ontgrendelen. Onderzoeken wat boven de gewone vorm staat en het hart openen voor iets dieper-de grootste liefde die in ieder van ons leeft .

* Breng een notitieblok, pen, kussen en mat mee en wees klaar voor een transformatieve praktijk.

Zowel voor beginners als gevorderden. 1x/maand op zaterdag om 11u. Geen inschrijving nodig. Data check hier.

 

Restorative Yoga heeft als hoofddoel het ontspannen van het zenuwstelsel. Zeer kalmerende, comfortabele houdingen worden meer dan 8 minuten aangehouden, met begeleidende woorden en klanken die ons in een diepere staat van rust kunnen brengen. Mindfulness is bij ons een onderdeel van deze yogastijl, naar binnen keren en onszelf observeren met milde aandacht zonder oordeel. Een deel van de les verloopt in stilte. De elementen warmte, donkerte, stilte zijn essentieel om tot rust te komen. Breng altijd een eigen extra dekentje mee en kleed je warm aan voor deze les, winter of zomer ;-). Zowel voor beginners als gevorderden. Deze les valt onder ons vaste uurrooster vanaf 14 januari 2019. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

 

Yin Yoga is een helende les op een rustig tempo waarbij we 3 tot 7 minuten in een zittende of liggende pose blijven. Tussen de poses is er rust. We willen in vele poses een diepe weerstand opwekken, waardoor er heel wat gevoeld en losgemaakt kan worden. Deze vorm van yoga creëert meer ruimte op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau, het brengt flexibiliteit en openheid in wie we zijn. We focussen ipv op de spieren op onze dieperliggende bindweefsels, onze fascia, om ze sterker, elastischer en gezonder te maken. Ook de organen krijgen hun heling, via de meridiaanlijnen. Tijdens de Yin Yoga les is er ook telkens een moment van zelfreflectie, mindfulness of meditatie. We leren meer focussen, accepteren wat er is, minder oordelen en komen zo tot een diepere staat van rust en geluk. Zowel voor beginners als gevorderden. Op voorhand inschrijven is niet nodig. Deze les valt onder ons vaste uurrooster.

 

Yin Flow is een afgeleide van Yin Yoga, waarbij we 3 tot 4 minuten in een diep stretchende pose gaan. Tussen de poses door doen we een zachte vorm van mobilisatie via ronde, kronkelende bewegingen. We maken op die manier veel los, blokkades worden opgehoffen. Het is ook fun om in ons lichaam te leren voelen welke kronkel we nodig hebben. Tijdens de Yin poses zelf is er een zelfde effect als bij de Yin Yoga. Zowel voor beginners als gevorderden. Op voorhand inschrijven is niet nodig. Deze les valt onder ons vaste uurrooster.

 

Green Yoga is onze nieuwste yogavorm in het Bos. Vanaf 14 januari 2019 gaan we elke maandag van 10u tot 11u naar de Hondsbossen in Sint-Katelijne-Waver. Afspraak telkens om 9u50 aan het Regenboogspeeltuintje, Den Haes, 2860 SKW. Je betaalt €10 cash per sessie en je hoeft niet te reserveren. Wandelen, mediteren, bewust worden, ademen, rekken & strekken, bewegen in het bos is wat we gaan doen. Krijg meer energie, rust, verbinding en levenslust. Zowel voor beginners als gevorderden. Ontdek hoe de natuur jou kan inspireren!

 

Yin Yang Yoga combineert het beste van beiden: pit en zachtheid. Krachtige poses worden afgewisseld door rustige houdingen, we flowen zowel staand, als zittend en liggend. Het Yang-gedeelte is een soft vinyasa flow en duurt ongeveer 30 minuten.  Het Yin-gedeelte van de les is volledig gebaseerd op Yin Yoga. Ons lichaam wordt sterker, leniger en onze adem verdiept. Een afwisseling die ervoor zorgt dat 1 uurtje zo voorbij is, deze les is zowel voor beginners als gevorderden. Op voorhand inschrijven is niet nodig. Deze les valt onder ons vaste uurrooster.

 

Vinyasa Flow is een training van lichaam, geest en ziel waarbij we in een flow van de ene pose naar de andere gaan. We synchroniseren de adem met de beweging. We hebben volledige focus nodig om de krachtige fysieke poses uit te kunnen voeren en om de juiste adem erbij te sturen. We versterken, stretchen en zuiveren het lichaam. We creëren een betere houding en een geconcentreerde geest. We voelen ons geaard en verbonden met onszelf. Start zeker met Vinyasa Flow level 1 of Vinyasa All levels als dit je eerste ervaring is met deze vorm van yoga. Of je kan ook opbouwen en Yin Yang Yoga als voorganger nemen. Tijdens de Vinyasa Flow level 2 zweven we van de ene pose naar de andere en heb je dus reeds een basis opgebouwd. Afhankelijk van jouw lichaam en mogelijkheden kan je sneller genieten van level 2. Vraag gerust raad aan de lesgever als je denkt dat je hier klaar voor bent. Op voorhand inschrijven is niet nodig. Deze les valt onder ons vaste uurrooster. (met ook op zaterdag om de 2 weken Vinyasa All Levels om 11u, ontdek hier de data)

 

OUDER KIND YOGA

 

Ouder Kind Yoga is ideaal om in het hectische leven wat quality time in te bouwen met je (klein)kind. We ervaren samen hoe we ons lichaam op een speelse, makkelijke manier soepel en fit kunnen houden. We leren bovendien relaxatie technieken die we ook thuis kunnen toepassen. Door met je (klein)kind deel te nemen aan de les ga je een sterkere verbinding maken, van hart tot hart. Een connectie die ontstaat uit puurheid en diep respect & liefde voor elkaar. Samen genieten is de boodschap! Voor kids van 5 tot 10 jaar. Voor ouders, grootouders, tantes, nonkels of welke volwassenen dan ook. Schrijf je op voorhand in voor deze sessies die 1x/maand gegeven worden op zaterdag om 13u30. Ontdek hier meer info en de data.

 

Check alle info over kids- en teenie yoga op deze link.

 

Advertenties