Karen Vanlangendonck

Wie is Karen?

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio.

Karen Vanlangendonck is een internationaal geschoolde yoga teacher (RYT 500h) die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga. Ze begon 20 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat. Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar Prana Yoga Studio en op andere plaatsen.  Naast de vele lessen & workshops die ze geeft in haar eigen Studio begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & host ze teacher trainingen en runt ze de Studio met een warm hart en gefocuste geest. Ze vindt het van groot belang dat iedereen die hier komt een thuisgevoel ervaart. Samen met haar fantastisch team slaagt ze daar wonderbaarlijk in en raken ze vele harten. 

Mirjam Wagner & David Lurey zijn haar grootste inspirators bij wie ze al vele jaren opleidingen volgt. Daarnaast zijn ook Sarah Powers, Katiza Satya,  Lizzie Lasater, Paul van Hooydonck, Teune Van der Wildt en Elsie Matthyssens doorheen de jaren haar teachers geweest, van wie ze heel veel geleerd heeft. 

Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Ze verwelkomt iedereen met een stralende glimlach en een open hart…

Lees helemaal onderaan Karen’s persoonlijke verhaal!

IMG_0580 Yoga in Lanzarote 2015 203

Karen’s persoonlijke visie en beleving van yoga… – Kreta, november 2014

Heel graag vertel ik je wat yoga voor mij betekent en hoe ik yoga ervaar, in alle openheid. Zonder te verkondigen dat mijn waarheid ook de jouwe moet zijn. Ga vooral zelf op zoek naar wat het voor jou kan betekenen, door het beoefenen in verschillende vormen, op jouw eigen tempo…

Yoga kwam 15 jaar geleden op mijn pad, eerst en vooral in haar fysieke vorm. Als fitness- en aerobicinstructor in die tijd ontdekte ik Vinyasa Yoga, zeer deugddoend voor zowel mijn lichaam als mijn geest. Deze vorm van yoga is een flow van staande, zittende en liggende oefeningen die het lichaam sterker en leniger maken. De poses worden gesynchroniseerd met de adem. Deze yogastijl heeft net zoals alle andere stijlen bewust ademen als basis. Kort daarna kruiste ook Ashtanga Yoga mijn pad. Nog fysiek uitdagender dan de meeste Vinyasa-flows, bestaande uit vaste reeksen van oefeningen, met de ujjayi-breathing als basis. Beide vormen zijn gebaseerd op Hatha Yoga, waarin de poses telkens afgewisseld worden met rustmomenten. Voor meditatie in zijn pure vorm was ik duidelijk nog niet klaar, want mijn eerste ervaringen daarmee waren ronduit frustrerend & confronterend. Pas veel later besefte ik dat onrust een heel interessante gewaarwording was om te observeren.

Ik genoot de eerste jaren op mijn yogapad dus vooral van Vinyasa & Ashtanga Yoga. Mijn eerst nogal stijve lichaam werd stap voor stap leniger, zonder te spreken van een verandering naar een slangenmens natuurlijk. Er zijn nu eenmaal asana’s (poses) die niet geschikt zijn voor ieders lichaam, zo ook het mijne. Dit is uiteindelijk maar bijzaak, vooral het opzij zetten van je ego, het respecteren van je grenzen en het ophouden met verlangen naar meer en beter is waar yoga om draait. Ik genoot ook van de bewuste ademhaling die met elke yogales gepaard ging en de rust die het bij me teweegbracht. Mijn lichaam werd niet alleen leniger, maar ook sterker. Ik kreeg meer lichaamscontrole, een betere houding, meer balans en een sterkere core.  Mijn yogapad werd in deze tijd geopend, nog niet beseffend welke transformaties het later bij me teweeg zou brengen en welke steun het me zou bieden in alle aspecten van mijn leven.

Mijn eerste yogaretreat werd een feit. Samen met mijn goede vriendin Annick boekte ik een weekje Ibiza (en nee, niet om te feesten) in een prachtige oosters ingerichte yogavilla met zwembad en adembenemend uitzicht. Heerlijk, een hele week yoga leven! Vegetarische maaltijden, fysieke yogapractices, zuiverende pranayama’s (ademhalingsoefeningen), meditatie momenten, introductie tot yogafilosofie en het liefdevol en dankbaar samenzijn met gelijkgestemde zielen. Wauw, wat een ervaring! Helemaal anders dan eender welke andere ontspannende vakantie. Een yogaretreat volgen is een aanrader voor iedereen die dit pad begint te bewandelen en bereid is een week tijd te maken voor zichzelf en voor de wondere wereld en ervaring van yoga. Ik ontdekte hier meermaals de schoonheid van de eenvoud van het leven. Kleine geluksmomenten en nieuwe bescheiden inzichten waren deel van mijn proces. Deze gingen gepaard met een lach en een traan, eye-openende verhalen van de medestudenten, intense fysieke en emotionele confrontaties en vooral een diep respect en veel bewondering voor onze yogateacher Katiza Satya, volgens mij de vrouwelijke reïncarnatie van de Boeddha :-).

Ten tijde van mijn yoga-ontdekking, eind 2006, werd ik ziek. Diarree, darmkrampen en vermoeidheid waren de eerste symptomen. Al snel werd de diagnose gesteld: de ziekte van Crohn, een auto-immuunziekte die het spijsverteringskanaal aantast en ontsteekt. Later werd deze diagnose bijgestuurd tot Colitis Ulcerosa, enkel ontsteking op dikke darm en endeldarm. De fysieke yogapractices begonnen soms hun tol te eisen, meermaals ging ik halverwege een yogales languit op mijn mat liggen en deed ik daarna thuis een lange middagdut. Gelukkig wordt er nooit een oordeel geveld tijdens de yogales over je, niemand beschouwde dit als zwak of abnormaal, de teachers complimenteerden me zelfs voor mijn lichaamsbewustzijn en het respecteren van mijn eigen grenzen. De grootste uitdaging van mijn leven werd nu echter een feit, het leren omgaan met en het accepteren van deze chronische gezondheidstoestand, die gepaard gaat met vele niet te voorspellen opstoten, zich heel vaak uitend in wat ik noem “toiletstress”…

In deze periode van confrontatie met mijn fysieke grenzen ontdekte ik opnieuw meditatie en ook mindfulness. Observeren met milde aandacht van wat er is, zonder enig oordeel. De doe-modus uitschakelen en gewoon zijn. Dit kwam me zeer goed van pas, aangezien mijn energiepeil heel vaak ver onder nul zat. Een mindfulnesstraining van 8 weken in de stresskliniek van Edel Maex opende een nieuwe deur voor me, gevolgd door stiltedagen en -weekends bij Paul Van Hooydonck en uiteindelijk uitmondend in de 10-daagse Vipassana-meditatie stilteretraites. Tijdens zo’n verblijf mediteer je 10u per dag, beginnend om 4u ’s ochtends en buiten de meditatie-uren eet en drink je, wandel en zit je, slaap en ben je gewoon, zonder iets meer te doen. Geen enkele vorm van communicatie is toegestaan: praten, aanraken, oogcontact, lezen, schrijven… De meeste mensen in mijn omgeving verklaarden me voor gek en vonden dit eerder een strafkamp dan een zelfgekozen retraite. Voor mij was het echter enorm openend en bevrijdend, maar tegelijkertijd ook confronterend en slopend, vooral de eerste keer in 2010. Enkele jaren later (2013), tijdens mijn tweede 10-daagse, was het vooral inspirerend en aanwakkerend voor mijn creatieve geest. En zo is het elke keer voor iedereen anders. Alles is dan ook continu veranderlijk, zei de Boeddha… Bij Vipassana-meditatie, de oorspronkelijke yoga van de Boeddha, observeer je enkel de adem en de lichaamssensaties en komen er na een tijdje sankara’s (oud leed en blokkades) los, die je jarenlang in je lichaam hebt gestockeerd. Dit heeft zich bij mij enerzijds geuit in diepe dalen van pijn, spanning, ademhalingsproblemen, concentratiestoornissen, onrust en verveling tijdens mijn 10-daagses. Anderzijds beleefde ik ook hoge pieken van bewustzijn, geluk, helderheid, rust, energie, creativiteit en eenvoud.

Meditatie werd vanaf nu een belangrijk onderdeel van mijn yogapractice. Het maakte me stilaan zachter en liefdevoller en bracht me vooral veel meer acceptatie in mijn leven. Mijn dankbaarheid groeide elke dag, ik beschouwde mijn uitdagingen steeds meer als hulpmiddelen die me de weg wezen om nog meer te groeien. Gaandeweg vond ik meer geluk, rust en vertrouwen in dit leven vol obstakels en hindernissen. Ik ontwaakte stilaan in onze stressvolle maatschappij waar presteren, snelheid, altijd meer en beter op de voorgrond staan. Ik deed net het tegenovergestelde: de lat lager leggen, vertragen, pauzeren en stilstaan en mezelf blijven vertellen dat ik goed genoeg was. Niet altijd evident voor een perfectionist en controlepersoon als ik was, maar wel mogelijk!

Het werd tijd voor een volgende life-changing experience: een 200u vinyasa yoga-teachertraining bij mijn geliefde teachers David Lurey en Mirjam Wagner in Montanha Encantada, Garopaba, Brazilië. Eén maand lang beleefde ik samen met 39 pure, mooie zielen deze unieke tijd. Naast het aanleren van flows en poses, ademhalingstechnieken, anatomie, lesgeven, in groep werken en nog veel meer, werd ik hier ook vooral geboeid door de rijkdom van de filosofie achter yoga. Onze guest-teacher Camilla liet ons kennismaken met de yoga-sutra’s, geschreven in 200vC door Patanjali. Een boek van 196 stellingen die de dieperliggende essentie van yoga beschrijven. Toen we leerden over de yama’s en de niyama’s, mij eerder al bekend maar nog nooit zo geraakt, werd mijn interesse voor deze uitgebreide filosofie van yoga nog meer gewekt. De yama’s omschrijven vooral hoe we in deze wereld kunnen staan tegenover de ander. De vijf yama’s zijn: Ahimsa (geweldloosheid), Satya (eerlijkheid), Asteya (niet stelen), Brahmacharya (matigheid), Aparigraha (onafhankelijkheid). De niyama’s vertellen ons meer over de omgang met onszelf. De vijf niyama’s zijn: Shaucha (zuiverheid), Santosha (tevredenheid), Tapas (discipline), Svadhyaya (zelf-studie), Ishvara-Pranidhana (overgave aan het goddelijke). Deze 10 waarden zijn slechts kleine, doch zeer essentiële onderdelen van de rijke yogafilosofie. Het is de taak van elke teacher dit te integreren op zijn eigen manier in zijn yogales, cursus of opleiding. Mijn ervaring leert me dat mijn yogateachers dit allemaal heel persoonlijk en authentiek brachten in de lessen die ik bij hen volgde. Waarvoor dank.

Teruggekomen uit Brazilië met al deze kennis en ervaringen, bracht dit me dichter bij de natuur, bij mijn familie en bij mezelf. Ik voelde stilaan een verschuiving in mezelf, waarin ik begon te leven met steeds meer overvloed, die ik heel graag deelde met anderen. Verder vonden er een andere grote transformaties in me plaats waarin ik stukken van mijn controle losliet, waarin ik minder perfectionistisch werd. Plots drong het tot me door dat ik nooit in perfectie zou slagen, integendeel, het streven ernaar liet me steeds meer afdwalen van mezelf: een pure, vrije ziel. Plots viel er een enorme last van me af en werd mijn rugzak een pak lichter! Ik besefte dat door het loslaten van deze ballon, ik terug dichter bij mijn natuur kon komen.

Stilaan vallen er enkele puzzelstukjes van mijn leven in elkaar, hoewel de puzzel nog helemaal niet af is.  Gelukkig maar, want dit pad boeit me mateloos, het houdt me bezig, het stimuleert me om te blijven leren en groeien. Het brengt me meer en meer in verbinding met de ander en met mijn ware zelf…

Professioneel ben ik ondertussen doorgegroeid naar fulltime yogateacher waarin ik elke dag mijn passie en grote liefde mag delen met vele nieuwsgierige, moedige en mooie mensen, dankzij wie ik dit beroep kan blijven uitoefenen. Ik geef zowel wekelijkse lessen als workshops, mantra-avonden, personal coachings en yogaretreats.

Wat de gezondheid betreft, leef ik nog steeds met mijn ziekte Colitis Ulcerosa. Dit is geschreven in 2014, let op het vervolg hierna… 🙂Midden 2014 heb ik het grootste deel van mijn dikke darm laten verwijderen. Nog een belangrijke knoop die ik heb doorgehakt dankzij mijn pad van bewustzijn.  De dokters raadden me dit al een tijd aan, zonder dat het levensnoodzakelijk was. Ik ben blij dat ik gewacht heb tot ik er zelf volledig klaar voor was, want zo heb ik volledige acceptatie gevonden in de verandering van mijn lichaam. Het ziekste stuk darm is nu uit mijn lichaam en ik heb weer meer kracht en energie. Ik ga nu vrij en blij door het leven zonder toiletstress, dankzij mijn ileo-stoma (een stukje darm dat langs de buik naar buiten getrokken wordt, waaruit de stoelgang komt dewelke volledig  geur- en lekvrij wordt opgevangen door een ondoorzichtig stomazakje). (na 14 maanden mocht de stoma weg) Een moeilijke situatie voor velen, met nog veel schaamte en taboe als gevolg, voor mij echter een bevrijding en grote vooruitgang in mijn leven. Een dankbare oplossing, een nieuw hoofdstuk. Mijn zelfliefde en respect zijn alleen maar gegroeid, nog steeds voel ik me mooi en vrouwelijk. Yoga in al haar vormen heeft me hierbij ongelofelijk gesteund en gesterkt!

Terwijl ik dit schrijf zit ik in Kreta, één dag voor mijn volgende yoga-opleiding, deze keer in Yin Yoga. Stormachtig weer, een stevige wandeling en een voormiddag me-time hebben me ertoe aangezet dit verhaal te schrijven. Yin Yoga is mijn nieuwste stokpaardje, dat ik eerder dit jaar ontdekte. Het is een rustige vorm van yoga waarbij er geen kracht wordt gebruikt. De poses worden gemiddeld 3 tot 8 minuten aangehouden, om niet alleen de spieren te rekken, maar vooral dieperliggende weefsels (botten, pezen, gewrichten, bindweefsels) van het lichaam te openen en versterken. Verder stimuleert Yin Yoga een betere doorstroming van de meridianen, wat helend werkt op de organen. De laatste maanden, zowel voor als na mijn ingrijpende operatie, heb ik het helende en ontspannende effect van Yin Yoga ontdekt. Mijn herstel is wonderbaarlijk vlot verlopen, aldus de dokters.

Dankjewel yoga. Namaste…

Nieuwe update verhaal, geschreven op een zonnige winterochtend in Lint, november 2015:

Na het nalezen van mijn vorige tekst ben ik vooral heel blij en trots te kunnen melden dat ik genezen ben!!! Wat is er weer veel gebeurd op een jaar… In januari 2015 kreeg ik het goede nieuws te horen dat mijn ziekte beperkt bleef tot dikke darm en endeldarm en dat ze daardoor met twee nieuwe operaties ervoor konden zorgen dat ik weer zonder ileo-stoma door het leven kon. Zo gezegd zo gedaan, in juni en in september 2015 onderging ik mijn twee laatste operaties en werd ik weer helemaal “de oude”. Tijdens mijn herstel had ik opnieuw mijn reddende engel YOGA bij me, die me hierdoor sleepte. Eind september, vanaf de eerste dag dat ik terug yogalessen begon te geven, ging mijn energiepeil weer helemaal de hoogte in, en voelde ik dat ik erdoor was, dat de tijd nu eindelijk was doorgebroken voor een gezond lichaam! Halleluja 🙂

Ondertussen is mijn Yogastudio Prana Yoga, die open is sinds eind 2013 toe aan uitbreiding. De lessen lopen goed, de flow is er, vele mensen van OLV Waver en omstreken vinden hun weg naar yoga… Dat doet me veel plezier. We gaan dan ook in januari 2016 verhuizen naar een nieuw pand, waar we de zaal helemaal kunnen inrichten tot een rustgevende zen-ruimte met veel zonlicht en gezelligheid. Wat ben ik blij, wat ben ik trots, dat ik deze volgende stap kan zetten. Met veel toewijding en liefde blijf ik dit combineren met mijn yogalessen en workshops in Wellnessclub Fitopia en Yogatopia in Edegem, waar ik nu al 10 jaar lesgeef en waar ik me helemaal thuis voel.

Ik voel dat ik sinds midden 2014 iets doorbroken heb. Positieve dingen komen spontaan naar me toe, fantastische mensen komen op mijn pad, ik volg meer en meer mijn gevoel. Alles gebeurt om een reden, om er iets uit te leren. Uiteraard zijn er ook nog obstakels, zo blijf ik alert. Maar grotendeels voel ik nu dat ik eindelijk opensta voor wat er in het leven echt voor me bedoeld is, en ook voor mijn missie: een zaadje van rust, acceptatie en liefde planten bij anderen en uiteraard ook steeds opnieuw bij mezelf.

Bijna dagelijkse yoga practices voor mezelf wisselen zich af met nog steeds het volgen van yoga opleidingen, lessen, workshops. Een tip die ik kan geven voor iedereen die dit pad wil bewandelen: creëer discipline om minstens om de 2 dagen yoga te beoefenen, in een vorm, op een tijdstip, op een plaats dat bij jou past. Forceer je niet in een klein hokje, waarbij je jezelf verplicht om elke ochtend om 5u op te staan voor je practice, zoals vele yogi’s wel doen. Ik heb voor mezelf beseft dat dit niet in mijn aard en planning past, dus ik ben uit dat hokje gekropen en heb momenten gevonden in mijn weekschema waarin het wel past om te oefenen. Waarbij ik me veel beter voel, waarbij ik mezelf niet moet verplichten. Wees ook niet te rigide, niet te streng, blijf naast die discipline ook flexibel in de ruime zin van het woord en stuur je planning omtrent yoga practice bij. Als je op dit moment nog in de fase bent van lessen volgen, dit is sowieso iets wat je kan blijven doen en wat de eerste jaren van je yogapad ook de beste keuze is, plan dan je lessen steeds in je agenda in, organiseer jezelf hieromtrent naar gezin, eten en vervoer toe. Enkel regelmaat in je practice zal je vooruit brengen. Stel je open voor verschillende yogastijlen, treed af en toe uit je comfortzone door een nieuwe stijl uit te proberen.

Bij ons in Prana Yoga kan je de volgende stijlen volgen: vinyasa yoga, yin yoga, restorative yoga, yin yang yoga, hatha yoga, yin flow, bhakti yoga, mindfulness meditatie, ouder kind yoga, kinderyoga & tieneryoga.

Bij deze, opnieuw, dankjewel Yoga, om me te steunen en te begeleiden op mijn levenspad! Hopelijk vinden jullie ook deze ongelofelijke steun in Yoga… ❤

Nieuwe update: geschreven in oktober 2018 op mijn terras in OLV Waver

Eindelijk neem ik terug tijd om een vervolg te schrijven. Na het herlezen van mijn verhaal besef ik dat ik zo dankbaar ben, voor alles wat er doorheen de jaren veranderd is.

Ondertussen zitten we al 2,5 jaar in het nieuwe pand van Prana Yoga Studio (Dorp 37 te OLV Waver) en floreert de Studio nog steeds. Naast wekelijkse lessen organiseren we vele workshops, teacher trainingen, retreats, weekends & specials. Wat is het mooi om zoveel mensen hier naartoe te zien stromen, die elk hun weg vinden en aan hun stukje groei kunnen werken. Ook is het wonderbaarlijk om te zien en voelen hoe ons team organisch is uitgebreid, met stuk voor stuk prachtige mensen die hier neerstreken en die nu een stukje bijdragen tot de werking van onze Studio. We zijn één grote familie geworden, waarin mooie verbindingen worden gelegd. Zo dankbaar…

Met mij gaat het ondertussen ook heel goed. Yoga blijft de steunende factor in mijn leven, op zovele vlakken. Mijn gezondheid is nog steeds relatief stabiel, door behulp van enkele Chinese plantaardige kruiden blijven mijn darmen het goed doen. Ik voel nu ook veel sneller aan waar mijn grens is en heb eindelijk leren luisteren naar mijn lichaam. Het is zoals de golven van de zee, soms is het rustig, soms onrustig en ik blijf me vloeiend & flexibel daarin bewegen en aanpassen. Een boeiende reis!

Ook heeft therapie me de laatste jaren geleerd om zoveel meer in contact te komen met mijn emoties en ze volledig toe te laten. Ik wil hierbij mijn therapeute Lutgarde Willaert ongelofelijk bedanken, ze is erin geslaagd om me zoveel inzichten geven, me zoveel linken te laten voelen en me nog dichter bij mijn natuur te brengen. Ik ga ervan uit dat we allemaal zielen zijn die in dit leven iets komen leren en dat we zelf gekozen hebben waarin we komen groeien. Op menselijk vlak hebben we vele uitdagingen, vooral de verbinding met onze ware natuur blijven voelen. Er bestaat zoveel afleiding en hoe ouder we worden, hoe meer we vanuit ratio handelen en reageren, en hoe minder we vanuit het voelen leven. Als we echter voldoende stilstaan en pauzeren, merken we zo’n mooie signalen op die ons lichaam maar ook onze ziel ons geeft, dat de antwoorden duidelijk worden. Dat stilstaan kunnen we teweeg brengen in meditatie, in yogabeoefening, maar ook gewoon tijdens een natuurwandeling of op eender welke moment van de dag tijdens een pauze. Eerlijk naar jezelf durven kijken is een belangrijk onderdeel van je persoonlijke groeiproces, alsook durven te voelen wat er werkelijk aan de hand is.

Zowel het toelaten van je verdriet als vreugde, van je angst als vertrouwen, van je boosheid als empathie zijn onderdelen van een leven dicht bij je ware natuur. Zo weinig mogelijk onderdrukken en blijven ademen in alle aspecten van de emoties. Nogmaals, Yin Yoga is en blijft hierin mijn grootste steun, want hier krijg je in de houdingen tijd om stil te staan (liggen of zitten) en kan je jezelf observeren vanuit een zachte, liefdevolle focus. Anderzijds heeft Vinyasa Yoga me de laatste tijd ook enorm geholpen om nog meer uit mijn hokjes te stappen, uit mijn rechtlijnigheid of controle. Mijn Vinyasa Yoga stijl heeft zich ontwikkeld naar een hele vloeiende stijl waarin traag kronkelend bewegen op het ritme van een trage zachte ujjayi-breathing de basis is. Eenvoudige poses die aan elkaar gebonden zijn met sierlijkheid en creativiteit. Het bewustzijn in elke pose is nog zoveel meer gegroeid door trager te bewegen, en het brengt ook zoveel meer rust. In een Vinyasa practice ben ik zo bezig met mijn lichaam en elk detail van elke pose of stukje ademhaling, dat ik gedurende de hele tijd in het hier en nu ben. De gedachten dwalen minder snel af als soms bij een Yin Yoga of meditatie moment.

Ik geniet in deze fase van mijn leven enorm van de verbindingen en bruggen die hier gebouwd worden tussen mensen. Het samenbrengen, het connecteren. Ook van het zien openbloeien van zovele mensen die hier over de vloer komen, is het nu voor verschillende lessen per week, voor enkele workshops, retreats of een teacher training. Ik ontmoet zoveel boeiende, mooie mensen en ik merk dat ik me zelf steeds meer kan openstellen voor échte, pure verbindingen. Er ontstaan hier ongelofelijke warme vriendschappen, die me zeer nauw aan het hart liggen. Verder heb ik nog steeds mijn 2 poezen Prana & Shanti & mijn fantastische familie aan mijn zijde staan. Ik geniet van de kleine dingen en voel me steeds meer verbonden met de natuur. Een kleine boswandeling, het zonlicht op mijn gezicht, het geluid van een vogel, een zacht windje op mijn huid of een verfrissing in de golven van de zee: het zijn allemaal zaken waar ik me nu zoveel meer bewust van ben en waar ik zoveel meer van oppik.

Het toelaten van ups & downs, als de golven van de oceaan, is wat mijn grootste transformatie is van de laatste jaren. Vandaar ook dat deze mantra “Stillness in Motion” me zo nauw aan het hart ligt. Als je bij mij les volgt zal je deze ongetwijfeld ook regelmatig horen en kunnen meezingen. Geniet ervan!

Advertenties