28/04/19 Workshop: Yogafilosofie

DIT EVENT WORDT GEANNULEERD

Zondag 28 april, van 10u tot 13u, Workshop: Yogafilosofie – Oosten versus Westen, €40, met Gwen Haandrikman, inschrijven via admin@pranayogastudio.be

Inhoud workshop

In deze drukke tijden zijn we in de Westerse wereld allemaal opzoek naar een manier om weer de rust te vinden, te kunnen ontspannen, om te voorkomen dat we niet onderuit gaan of uitgeput raken. Velen hebben al ondervonden dat het volgen van een Yogales een bepaalde rust terugbrengt in het dagelijks leven. Tijdens de lessen krijg je ademhalingsoefeningen en poses aangereikt, waardoor deze rust weer ontstaat. Maar wat zou je ervan vinden als je deze rust ook naast je yogamat zou kunnen ervaren?

Yoga is 4000 jaar geleden ontstaan in India, vooral als een spirituele beoefening, daar het voort komt uit het Hinduïsme, met als uiteindelijk doel om ‘Samadhi’ te bereiken, ofwel ‘de Verlichting’, zoals het in het Boeddhisme wordt genoemd. Voor de meesten van ons is dit een stapje te ver, maar we kunnen wel veel leren van de Oosterse filosofie om in ons dagelijks leven ook van de yogamat af meer van de rust en verbinding te ervaren.

In deze workshop leer je meer over het 8-voudige pad van Patanjali, waarbij je per stap handige tools aangereikt krijgt die je in je dagelijks leven in de Westerse wereld kunt toepassen en zo meer ZEN en verbonden door het leven kan gaan.

Deze workshop is niet enkel theoretisch. Er zullen ook fysieke elementen in voorkomen die voor elk niveau geschikt zijn.

Teacher

Bij onze teacher Gwen Haandrikman is de Oosterse filosofie met de paplepel ingegoten en zij probeert in haar yogalessen altijd kleine stukjes filosofie mee te nemen om zo de diepgang van de practice te kunnen benadrukken. Tijdens haar reizen door Azië is er bij haar een sterke verbintenis gekomen met de Oosterse manier van leven en laten leven, die ze graag meeneemt en deelt in het Westerse drukke bestaan.

“Walk slowly and walk honestly”

Locatie

Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Praktische tips

  • neem je eigen yogamat mee, wij zorgen voor de rest
  • we bieden voor, tijdens en na de workshop gratis yogitea en water aan. Neem een fles mee die je kan afsluiten, zo kan je ook in de yogazaal zoveel drinken als je wil.
  • draag comfortabele kledij waarin je goed kan bewegen en stretchen

Advertenties